Luxury Jewelry

Надя Чолакова - интервю

Салон „Ефект” е

като пътуване със самолет в бизнес класа

Надя Чолакова

Г-жо Чолакова, вие сте разследващ журналист и автор на хитовата поредица „Живей бързо”. Защо решихте, че именно тази история трябва да бъде разказана?

Това е историята на едно смутно време, която разказва за герои с много ярки индивидуалности и драматични съдби. Хората обичат да четата точно такива истории, а специално тази е болезнена част от нашето минало и прехода, която не може да се забрави.

 

Пред какви предизвикателства се изправяте като един успешен съвременен журналист в България?

Предизвикателствата са много и от най-различно естество. Достъпът до информация най-често е едно от тях. Има хора, които много трудно се съгласяват да говорят, а  службите почти винаги пазят тайна. Също е много трудно да се намират свидетели на събитията и времето, а те са тези, които помагат да се сглоби на пъзела на една история. Лично моето правило е да издирвам колкото се може повече гледни точки и най-различни хора, за да могат историите да са автентични и четивни.

 

Като публична личност несъмнено трябва да полагате специални грижи за външния си вид. Какви са вашите правила за безупречна визия?

Гледам да спазвам хранителен режим, но не на всяка цена, и да се движа възможно най-много. Позитивните емоции, срещите с готини хора и празненствата ме зареждат. Тренирам, често се разхождам, а плуването е любимия ми спорт. Обичам да ходя в  сауна и задължително веднъж на една-две седмици посещавам салон „Ефект”.

 

От кога сте клиент на салона и с какво ви превърна в редовен такъв?

Клиент съм на салона от 2009 г. Съвсем случайно попаднах на „Ефект”, но от тогава посещавам единствено и само него. Преди това съм посещавала много други салони, но вече се доверявам само на Диана Петрова. Салон „Ефект” е като пътуване със самолет в бизнес класа. Тук никога не може да се случи това, което съм срещала в много други салони – клиентките и служителите на салона се събират на приказка и атмосферата става като оживял жълт вестник, времето се губи и работата не се върши качествено. В „Ефект” е точно обраното – работи се много тихо и спокойно, времето се цени и спазва, не се задават лични въпроси, всички от екипа са дискретни и изключителни професионалисти. Мога да разчитам стопроцентово както на професионализма на всички служители, така и да съм сигурна че апаратурата и използваната козметика са от най-висок клас. Слуша се хубава ненатрапчива музика като джаз, електронна музика или релаксиращи парчета. Салонът е като къща на вълшебствата – ухае на бонбони, виолетки, канела и други приятни аромати. Винаги свети от чистота, кафето е много хубаво и често има специални изненади и промоции. Толкова е хубаво, че не ти се тръгва.

Освен това клиентите тук имат картон, в който винаги се вписва на коя дата каква процедура е била извършена, което се следи всеки път. Аз на всяка цена избягвам инвазивни методи и процедури с игли, филъри, ботокс, и каквито и да било хирургични корекции, понеже изпитвам страх от игли. Както се казва, страхувам се да не ме развалят. Този моден естетичен мазохизъм, поради който много хора лягат под скалпела, е напълно чужд за мен. За това ми се налага по-често да посещавам салона, но Диана прави чудеса със своите уреди. „Ефект” е като един оазис, в който си почиваш и после си тръгваш щастлив. След кислородна терапия например или терапия с JETT Plasma се чувствам блестящо. Никога не съм имала какъвто и да е било проблем, след посещение тук – от рода на изприщване, алергия, нежелана реакция или подобно. След процедурите ясно се вижда, че е работено върху кожата ми и в продължение на поне седмица лицето ми сякаш свети.

 

Какви са впечатленията ви от г-жа Петрова?

Откакто посещавам салона с Диана станахме и приятелки, защото тя е изключителен човек. Въпреки че може да си позволи да не работи лично, тъй като управлява салона, тя е избирала лично да работи клиентите си. Завършила е освен всичко и психология, а също рисува и е истински творец. С нея може да се говори на всякакви теми, понеже чете изключително много. Тя винаги е един от първите ми читатели и ми казва мнението си. Има много лека ръка, процедурите са безболезнени и приятни, а ефектът е забележителен. Освен това е една от най-красивите жени, които съм виждала. Както за един автор се съди по книгите му, така за една козметичка се съди по лицето й - защото както се грижи за себе си, така ще се грижи и за клиентите. Диана има перфектна външност - винаги е с лек грим, поддържана коса и високи токчета, а лицето и е идеално. Често ми се случва други козметички да ми предлагат услугите си, но аз винаги им отказвам с думите, че не бих сменила козметичната си.

Повечето хора, когато постигнат голям успех, спират да се развиват. Докато при нея е точно обратното – винаги следи и въвежда най-новите методи, уреди и технологии. Целият й кабинет е в дипломи и сертификати и знам, че й е слабост да купува последните иновации и да посещава симпозиуми и курсове навсякъде по света.

 

Социална мрежа

  • Последвайте ни във Facebook

Последно в блога

  • Lorem ipsum dolor sit amet

    Aenean sed commodo nibh. Integer id erat ac lacus lacinfeugiat ut quis mi. Suspendisse cursus arcu.

  • Lorem ipsum dolor sit amet

    Aenean sed commodo nibh. Integer id erat ac lacus lacinfeugiat ut quis mi. Suspendisse cursus arcu.